Slangevalgsguiden: Papirsporet
07-12-2023

Slangevalgsguiden: Papirsporet

Guides & vejledninger

Vidste du at alle dele af dokumentationen på en industrislange har en afgørende rolle i at sikre dens kvalitet og din sikkerhed? Og har du nogensinde tænkt over vigtigheden af for eksempel batchnumre på slangekoblingerne samt trykprøvecertifikater?

I denne femte og sidste udgave af Slangevalgsguiden sætter vi fokus på et område, som ofte overses, men som har stor betydning - dokumentation på industrislanger.

Få det fulde overblik over de vigtigste dokumentationstyper, hvorfor de er så vigtige for aktørerne i procesindustrien, samt et gensyn med vores videoserie Peter's Week omkring sporbarhed.

Lad os komme i gang!

Derfor er disse 3 dokumentationstyper vigtige📝

Fødevareinspektører laver kontrol
Slangekobling med mærkning

De 3 vigtigste dokumentationstyper og deres betydning:

  • Batchnumre på slangekoblingerne: Disse numre er utroligt vigtige, da de gør det muligt at spore slangen tilbage til dens oprindelige produktion. Dette er afgørende for at kunne identificere eventuelle produktionsfejl. Uden et batchnummer ville det være næsten umuligt at spore en defekt slange tilbage til dens kilde.
  • Trykprøvecertifikater: Efter færdigmontering bliver slangen tryktestet for at sikre, at den kan modstå de trykforhold, den vil blive udsat for i den virkelige verden. Trykprøvecertifikatet beviser, at slangen er tryktestet og dermed sikker at bruge.
  • Mærkning: Slangerne kan efter kundens ønske være mærket med vigtige informationer, såsom specifikationer, brugsanvisninger og tilhørsforhold. Dette er med til at sikre, at de bruges korrekt og sikkert.

Disse dokumentationstyper er afgørende for ikke kun at sikre kvaliteten af slangerne, men også for at beskytte dem, der bruger dem. Uden denne dokumentation ville det med andre ord være betydeligt mere udfordrende at opretholde sikkerhedsstandarder og kvalitetskontrol.

Peter's Week: Sådan sporer vi produkterne🎬

Fik du set den sidste episode af vores videoserie Peter's Week, hvori vores Warehouse Manager fortæller mere om sporbarhed i vores produkter?
Peter kommer bl.a. omkring hvordan batchnummeret på en slangekobling kan hjælpe os med overblikket over forsyningskæden samt kvalitetssikring.

Vi håber du blev klogere🤓

Med dokumentationen på plads er vi nået til vejs ende i Slangevalgsguiden. Vi har forsøgt at dække alt det du bør vide, når det kommer til dit valg af den bedste industrislange til netop jeres formål. Og ja - der er mange ting at holde sig for øje. Vi håber du fik noget ud af at følge med!

Her er de foregående udgaver for et hurtigt overblik:

  1. Slangevalgsguiden: Din opgave, dit valg
  2. Slangevalgsguiden: Varme og kulde
  3. Slangevalgsguiden: Under tryk
  4. Slangevalgsguiden: Perfekt pasform

Og husk...

Hvis du er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte vores salgskonsulenter, som kender alt til det at skulle vælge den rette industrislange uanset produktionsformål. De sidder klar på telefon +45 7020 0422 og besvarer naturligvis også din e-mail via foresporgsel@alfotech.dk.

God slangejagt!

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.