Sporbarhed

Sporbarhed

For øget fødevaresikkerhed.

Hvad er sporbarhed?

Sporbarhed betyder, at man kan spore et materiale (for eksempel kød) gennem alle forsyningsled, lige fra fremstilling til endelig distribution. Dette muliggør effektiv tilbagetrækning af ulovlige eller kontaminerede produkter. Samtidig danner det baggrund for inddragelse af kontrolmyndigheder, relevant forbrugerinformation, samt placering af ansvar.

Det er især i forhold til fødevarekontaktmaterialer (FKM), at sporbarhed igennem hele leverandørkæden er afgørende. Eksisterende regulativer fastsætter regler for sporbarhed, som gælder for emballage, produktionsudstyr og råvarer til fremstilling af FKM. Disse regler kræver, at man skal kunne identificere fra hvilke og til hvilke virksomheder materialerne er blevet leveret. Identifikationen skal ske ved hjælp af mærkning, relevant dokumentation eller information. På denne måde understøtter og styrker sporbarhed fødevaresikkerheden på flere niveauer.

Slangekoblingen på billedet er med mærkningen "P15-48/23 NR. 1".

Hvad betyder det?
P15 indikerer, at den er tryktestet til 15 bar. 48/23 betyder, at montagen fandt sted i uge 48 i året 2023. NR. 1 angiver, at dette er slange nummer 1 fra den pågældende slangeserie i montageordren. En mærkning som denne kan naturligvis specificeres efter kundens ønsker.

Styr på dokumentationen

Hos Alfotech lagerfører vi et stort sortiment af tekniske komponenter, som lever op til gældende lovgivning angående sporbarhed. I alle tilfælde leverer vi med nødvendig dokumentation, som vi anbefaler man opbevarer gennem hele komponentens levetid.

Dokumentation kan inkludere: 

  • Materiale overensstemmelseserklæring
  • Materialecertifikater med Global og Specifik Migration
  • Trykprøvecertifikat
  • Batchnummer
  • Mærkning
Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.