Slangevalgsguiden - din opgave, dit valg
13-07-2023

Slangevalgsguiden - din opgave, dit valg

Guides & vejledninger

Er du servicetekniker og leder efter den rigtige slange?

Så behøver du ikke lede længere! Vores nyhedsbrevsserie "Slangevalgsguiden" hjælper dig på vej. I serien kommer vi omkring, hvordan du vælger den perfekte slange til opgaven du står med på procesanlægget. Vi dækker emner som slangetyper, materialer, der bruges i konstruktionen, og meget mere.

Med vores guide bliver du bedre klædt på til at træffe en informeret beslutning - eller tage snakken med indkøbsafdelingen. Dette kan spare både dig og virksomheden tid og penge, samtidig med at sikkerhed og ydeevne forbedres.

I denne første udgave af Slangevalgsguiden starter vi med det første skridt i processen: at forstå din opgave. Læs med!

Forstå opgaven

Inspektører på mejeri

Hver opgave har sine egne krav.

Nogle opgaver kræver slanger, der kan håndtere høje temperaturer, mens andre kræver slanger, der kan modstå aggressive kemikalier. Ved at forstå din opgave kan du bedre vælge den rigtige slange.

Materialer, størrelse og type

Når du forstår din opgave, kan du begynde at tænke på, hvilken type slange du har brug for. Stil dig selv disse spørgsmål:

  • Skal du have en slange af gummi, PVC eller måske silikone? Hver type materiale har sine egne fordele. Gummi er fleksibelt og holdbart, PVC er let og økonomisk, og silikone kan modstå høje temperaturer.
  • Hvad skal størrelsen på slangen være? En slange, der er for lille, kan begrænse flowet, mens en slange, der er for stor, kan være svær at installere og håndtere.
  • Hvor fleksibel skal slangen være? En fleksibel slange, der kan bøje og bevæge sig, er god til gentagne bevægelser og trange pladsforhold, mens en stiv slange ofte kan modstå højere tryk.

En historie fra virkeligheden

Filteranlæg med korrugerede teflonslanger

Lad os tage et eksempel fra den virkelige verden. Vi havde en kunde, der arbejdede med et filtreringsanlæg. Han havde brug for en slange, der kunne håndtere høje temperaturer og aggressive kemikalier, men også være fleksibel nok til at passe ind i hans arbejdsområde. Ved at forstå hans opgave kunne vi anbefale en specifik slange, der passede perfekt til hans behov.

Læs artiklen

Hvad kommer der næste gang?

I næste artikel i serien kommer vi nærmere ind på, hvordan temperatur påvirker dit valg af slange. Det er et stort emne, og vi ser frem til at dykke ned i det med dig.

Indtil da, husk: Din opgave, dit valg.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.