Forårsguiden til aseptiske fittings
07-04-2022

Forårsguiden til aseptiske fittings

Produktindsigt

Der findes et hav af forskellige fittings egnet til diverse former for procesanlæg. De anvendes til blandt andet kobling af rør og slangeløsninger, som kan kombineres på kryds og tværs, og kan indgå i produktion af medier i væske-, pulver- eller gasform. Uanset hvad der produceres, er der dog ét gennemgående fællestræk ved aseptiske fittings; de er fremstillet i rustfrit stål AISI 316L. Hvad angår typer og anvendelser er der dog flere forskelle, for eksempel i forhold til tilslutningsstandarder.

I vores korte guide her belyser vi nærmere en helt speciel kategori, nemlig aseptiske fittings.

Hvad er aseptiske fittings?

Aseptisk svejsenippel

Ordet ’aseptisk’ betyder helt fri for bakterier og andre mikroorganismer. Aseptiske fittings kan derfor anses for at være de bedste af de bedste i forhold til hygiejnekrav indenfor procesindustrien.

Netop af den grund anvendes de i vid udstrækning af flere fødevareproducenter og medicinalvirksomheder, da de har et optimalt design i forhold til rengøring og sterilisering og er konstrueret med en meget begrænset tolerance for øje.

Tilslutningsstandarder og anvendelse

I procesindustrien arbejder man hovedsageligt med 3 forskellige tilslutningsstandarder indenfor aseptiske fittings:

  • Aseptisk unionskobling – form 1 (DIN11864-1)
  • Aseptisk flange-kobling – form 2 (DIN11864-2)
  • Aseptisk Clamp-kobling – form 3 (DIN11864-3)

Den aseptiske DIN-standard findes i 3 forskellige rørtilslutninger, nemlig serie A/B/C:

  • Serie A har rørtilslutning til DIN levnedsmiddelrør
  • Serie B har rørtilslutning til ISO-rør
  • Serie C har rørtilslutning til DS/SMS levnedsmiddelrør

DIN-standarderne så dagens lys i Tyskland med henblik på at imødekomme de høje hygiejnekrav fra landets fødevare-, kemi- og medicinalvirksomheder. Ligesom med både svejsenippel, flange og Clamp, benyttes aseptiske DIN-fittings til procesanlæg, hvor der ikke kun stilles meget høje krav til renheden i de flydende medier, som er i gennemløb, men også til den generelle hygiejne. 

Vores aseptiske fittings kommer i rustfrit stål AISI 316L samt med forskellige overfladeruheder, som enten er Ra < 0,8 µm eller Ra < 0,4 µm alt efter krav og specifikationer. Alle 3 tilslutningsstandarder finder også anvendelse indenfor eksempelvis bioteknologi og kosmetikproduktion. 

Se vores udvalg af aseptiske fittings

Specialist på produktionsanlæg

Højeste kvalitet og specialdesignede løsninger

Hos Alfotech lagerfører vi et stort udvalg af aseptiske fittings af allerhøjeste kvalitet - det er slet og ret en af vores højeste prioriteter som førende leverandør til nogle af Europas mest prominente fødevare- og medicinalvirksomheder. Hos os kan I af den grund være sikre på at handle nogle af markedets bedste aseptiske fittings, herunder eksempelvis omløbere, svejsenipler, svejsekraver, flanger og Clamps. Derudover har vi også stort sortiment af fødevaregodkendte slanger samt relevant tilbehør. Vi leverer naturligvis vores slangeløsninger med batch-numre og fuld sporbarhed.

Skulle I have helt specielle kravspecifikationer, så kan vi naturligvis også hjælpe jer med det, bl.a. via vores eget in-house montageværksted. Kontakt os i dag på +45 7020 0422 eller via alfotech@alfotech.dk og hør mere om vores udvalg af aseptiske fittings til diverse formål, eller hvordan vi kan hjælpe jer med en specialdesignet løsning – vi står klar til at hjælpe jer.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.