Guide: Sådan vælger du den rette industrielle slangeopruller
  • Forside >
  • Nyheder >
  • Guide: Sådan vælger du den rette industrielle slangeopruller
14-07-2023

Guide: Sådan vælger du den rette industrielle slangeopruller

Guides & vejledninger

Er du servicetekniker, indkøber eller teknisk chef indenfor procesindustrien, og leder du efter den rette slangeopruller til brug i jeres produktion? Så er du kommet til det rette sted!

I denne guide gennemgår vi, hvordan du vælger den rette industrielle slangeopruller – lige fra at få afdækket jeres behov til at undersøge mulige leverandører.

Valget er vigtigt, da den forkerte model kan føre til nedetid, dyre reparationer på grund af forkert brug - eller i værste fald personskade. Derfor kan det betale sig at undersøge mulighederne grundigt for at undgå ubehagelige overraskelser.

Læs med og bliv klogere!

Hvad er en industriel slangeopruller?

Industrielle slangeoprullere anvendes i mange forskellige produktionsvirksomheder til at opbevare og transportere industrislanger på sikker vis.

Industrielle slangeoprullere er anderledes end dem, man normalt bruger i haven eller til at rengøre sin bil med derhjemme. De er lavet af rustfrit stål og består af forskellige dele, såsom ramme, spole, bremsesystem og monteringsbase. Derfor er de mere holdbare og velegnede til krævende produktionsforhold, hvori højt tryk, høje temperaturer og/eller korrosive materialer indgår.

Collage af farmaceutisk produktion

3 ting du bør have med i overvejelserne

1. Forstå jeres behov

Det rette valg kræver at du kender jeres behov, herunder i forhold til anvendelsformål, slangedimensioner og type, service og vedligehold, samt sikkerhedshensyn.

Hvis der er tale om en lang industrislange, for eksempel til rengøringsbrug, kræver det en slangeopruller, der kan håndtere den ekstra længde. Er industrislangen derimod tung og robust, bør du gå efter en slangeopruller, der er bygget til at håndtere den ekstra vægt og slid.

For korrekt anvendelse af slangeoprulleren er det desuden vigtigt at kende det normale arbejdstryk (bar), som industrislangen opererer ved. Til rengøringsformål anvendes ofte lettere men længere industrislangetyper, som kan klare op til 5 bar, hvorimod lavtryksslanger er kraftigere konstrueret, tungere, og kan klare op til 40 bar.

Rengøring af tankanlæg

Service og vedligeholdelse er også vigtige aspekter at overveje. Nogle modeller er designede til at være lette at servicere, hvilket kan spare tid og penge. Hvis hjulet skal udskiftes eller repareres, kan det gøre hele forskellen, at man hurtigt kan få adgang til de rigtige reservedele.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at tage hensyn til sikkerhed, herunder sørge for en stærk låsemekanisme, korrekt installation, regelmæssig vedligeholdelse og træning af medarbejderne i sikker brug. Slangeoprulleren bør placeres tæt på anvendelsesområdet for at undgå risiko for forhindringer eller skader.

2. Undersøg forskellige typer og funktioner

Indenfor industrielle slangeoprullere er der er en bred vifte af forskellige typer og funktioner at vælge imellem, for eksempel i forhold til manuel eller automatisk oprulning.

En manuel slangeopruller, som eksempelvis vores AFT 9002-9620 AVM, er perfekt til situationer, hvor langsom manuel oprulning er påkrævet. Typen er desuden ideel til montering på en trolley, så man nemt kan flytte rundt på industrislangen mellem hanerne i produktionen.

Hvis en hurtig og effektiv oprulning af industrislangen er påkrævet, egner en automatisk slangeopruller såsom vores AFT 1000-1100 AV sig bedre. Sikkerhedsfunktioner er her også vigtige at overveje. Hos Alfotech anbefaler vi ofte vores kunder et sikkerhedskit, der reducerer oprulningshastigheden og laver en kontrolleret oprulning af industrislangen.

Collage af slangeopruller og sikkerhedsoprulningskit

3. Vælg den rette leverandør

Når du har en idé om, hvad du leder efter i en slangeopruller til jeres produktion, er det tid til at undersøge mulige leverandører. Det kan være nyttigt at sparre med en erfaren leverandør om valg af rette slangeopruller med fokus på udvalg, priser, leveringstider, kundesupport, og dokumentation.

Hos Alfotech har vi på baggrund af vores mangeårige erfaring i procesindustrien en dyb forståelse for de udfordringer og behov, som produktionsvirksomhederne normalt står overfor. Vi tilbyder et bredt udvalg af produkter og er kendt for vores hurtige levering, gode kundeservice, samt fyldestgørende dokumentation.

Det er vigtigt at vælge en leverandør, der passer til jeres specifikke behov og krav. Det kan være nyttigt at spørge andre i branchen om deres erfaringer og at læse online anmeldelser for at få et indtryk af leverandørens omdømme.

Konklusion

At vælge den rigtige industrielle slangeopruller til jeres produktion er en kritisk beslutning, der kræver research og overvejelse. Allervigtigst er det at kende jeres behov, undersøge forskellige typer og funktioner samt samarbejde med en leverandør som forstår jeres behov og kan guide jer i processen med at vælge rigtige løsning.

Med omhyggelig planlægning og den rigtige sparring fra en erfaren leverandør kan du finde den perfekte slangeopruller til netop jeres applikation - en, der holder personalet sikkert og samtidig sikrer effektiv drift af udstyr med minimale vedligeholdelsesomkostninger.

Få eksperthjælp fra Alfotech

Med mere end 35 års erfaring som leverandør til procesindustrien, stræber vi altid efter at levere de bedste løsninger til vores kunder. Vores produktsortiment omfatter både manuelle og automatiske slangeoprullere, der er konstrueret af komponenter i rustfrit stål. Vi tilbyder også et relevant udvalg af reservedele og tilbehør.

Hvis du gerne vil vide mere om vores industrielle slangeoprullere eller diskutere jeres specifikke behov, så tøv ikke med at kontakte os på telefon +45 7020 0422 eller via e-mail alfotech@alfotech.dk. Vores salgsteam sidder klar med råd og vejledning.

Frequently Asked Questions

Kvinde der undrer sig

Hvad er forskellen på en almindelig og en industriel slangeopruller?

En industriel slangeopruller er designet til at håndtere mere krævende forhold som højere tryk, temperaturer og korrosive materialer, mens en almindelig slangeopruller typisk er designet til lettere anvendelser som havevanding eller bilvask.

Hvilken industriel slangeopruller er bedst?

Den bedste industrielle slangeopruller til din specifikke situation afhænger af flere faktorer såsom anvendelsesformål, slangedimensioner og -type, service og vedligeholdelse, sikkerhedshensyn mm.

Kan man få industrielle slangeoprullere til trykluft?

Ja, der findes industrielle slangeoprullere designet specifikt til brug med trykluft. De er typisk robuste og kan håndtere høje trykniveauer.

Kan man få industrielle slangeoprullere til vand?

Ja, mange industrielle slangeoprullere er designet til at håndtere vand, herunder både koldt og varmt vand, samt vand under højt tryk.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.