Sådan hjælper vi mejerier

Sådan hjælper vi mejerier

Højkvalitetsprodukter og ekspertise til mejeribranchen.

  • Forside >
  • Sådan hjælper vi mejerier

I hjertet af enhver succesrig mejeriproduktion ligger kombinationen af pålidelige produkter, skræddersyede teknologiske løsninger og en urokkelig dedikation til kvalitet.

Hos Alfotech forstår vi de unikke krav og udfordringer, som mejeribranchen står overfor. Med en rig historie præget af innovation og kundeorienteret service, har vi udformet løsninger, der ikke kun imødekommer disse krav, men også sætter nye standarder for effektivitet og kvalitet.

Vores dybtgående kendskab til mejeribranchen, kombineret med vores teknologiske ekspertise, gør os til den ideelle partner for mejerivirksomheder, der ønsker at optimere deres processer og producere de bedste mejeriprodukter på markedet.

Uanset om det drejer sig om indvejning af råmælk, forarbejdning eller den endelige tapning, tilbyder vi de mest avancerede og pålidelige løsninger designet specifikt til jeres behov. 

Kvinde rengør kar på mejeri

Mælkeslanger til indvejning af råmælk

Den første fase i mejeriproduktionen er en af de mest kritiske: modtagelse og indvejning af råmælk. Dette trin danner fundamentet for alle efterfølgende processer.

Hos Alfotech har vi de rette værktøjer til at sikre, at denne fase forløber uden fejl. Overførsel af råmælk kræver nemlig mere end bare en almindelig slange.

Vores Milkland Flex og Mastermilk mælkeslanger er udviklet til netop dette formål. Designet med høj fleksibilitet, hygiejne og skånsom håndtering af mejeriprodukter for øje, er de begge ideelle til smags- og lugtfri transport af medier, fri for kontaminering og med alle naturlige egenskaber intakte.

Se vores udvalg af mælkeslanger

Pålidelige rustfri fittings i høj kvalitet

I mejeribranchen spiller rustfri levnedsmiddelfittings en vital rolle i at holde mælkens vej gennem systemet lækagefri og effektiv. De mest vanlige mejerikoblinger til brug i mejeribranchen i Norden følger henholdsvis DIN, SMS og DS standarderne.

Hos Alfotech tilbyder vi et stort udvalg af fittings efter disse standarder. De leveres i AISI 316, som er kvalitetsstål der både er rustfrit, syrefast og med god korrosions- og varmebestandighed. Desuden er de meget hygiejniske rengøringsvenlige med en overfladeruhed på ≤ 0,8 µ.

Forlæng levetiden på sliddele

Processen med at omdanne råmælk til forskellige mejeriprodukter såsom ost, mælk, yoghurt eller fløde er typisk kompleks og kræver høj præcision.

En central del af denne præcision ligger i homogenisering, der er en proces hvorved en blanding gøres ensartet eller homogen. Denne proces er især vigtig i fødevareindustrien, hvor den sikrer, at mælken opretholder en jævn konsistens og kvalitet.  

Som med alle industrielle processer er slid på maskineri og andre komponenter uundgåelig. Derfor tilbyder vi hårdmetalbelægning af diverse sliddele, herunder stempler til brug i jeres homogenisatorer. Med en hårdmetalbelægning forøges levetiden af jeres sliddele markant og behovet for hyppige udskiftninger reduceres.

Læs mere om hårdmetalbelægning

Typiske dele til hårdmetalbelægning

Fordelagtig løsning til filtrering

Fordelagtig løsning til filtrering

Kundehistorie fra den virkelige verden

Hos en af vores største mejerikunder stødte vi på en udfordring med filtreringsanlægget. Løsningen med udskiftningen af deres procesrør til vores korrugerede teflonslanger medførte flere fordele:

  • Gennemsigtigt materiale for bedre monitorering af flow
  • Spiralform for stor fleksibilitet og dermed tilpasningsevne
  • PTFE som materiale for stort temperaturspænd

Med den kombinerede fleksibilitet og holdbarhed i denne slangetype, kunne kunden nyde godt af nemmere inspektion af filtreringsanlægget, nemmere tilpasning til anlæggets filtertilslutninger under drift, samt det store temperaturspænd PTFE understøtter. 

Renhed er afgørende i mejeriindustrien for både produktkvalitet og sikkerhedsstandarder. Med dette for øje tilbyder vi bl.a. en række specialiserede produkter til lavtrykssystemer, som vores let håndterbare Clean Wash lavtryksspuleslange.

Vores sortiment, som inkluderer slidstærke slanger og effektive spulepistoler, er designet til at sikre en konsekvent og grundig rengøring af jeres udstyr.  

For at opretholde en effektiv arbejdsproces og orden på arbejdspladsen anbefaler vi også vores slangeoprullere, som giver en nem og praktisk organisering.

Desuden er det vigtigt at have forskellige dyser til fx spulepistoler, da forskellige rengøringsopgaver kræver forskellige vandstrømsmønstre for at opnå det bedste resultat. 

Er der tale om meget forurenede overflader, eller snavs der er svært at komme til, er vores vaskekugle til montering på studs et aldeles godt bud.

Collage af rengøringsartikler
Har du brug for hjælp?
Send os en hurtig besked.

Tapning/fyldning

Til tapning/fyldning af produkter er præcision og hygiejne afgørende. Hvad enten det er mælk, fløde, yoghurt eller ethvert andet mejeriprodukt, så tilbyder vi kompatible slangeløsninger af højeste kvalitet. 

Vores Dynamic CLC-slange er især velegnet til formålet. Med en robust konstruktion, der imødekommer de hygiejniske standarder i mejeriindustrien, sikrer denne slange, at hvert produkt fyldes præcist, hurtigt og uden spild. 

Herudover er vores silikoneslanger og Beverage CLC-slange også populære valg til tapning/fyldning. Blandt nogle af vores kunder benyttes Beverage CLC blandt andet til tilførsel af syltetøj på yoghurtprodukter.

Læs mere om Dynamic CLC

Dokumentation, godkendelse & standarder

I mejeriindustrien er overholdelse af dokumentation, godkendelser og standarder ikke bare et lovkrav – det er også afgørende for forbrugernes tillid og sikkerhed. Med mælk og mejeriprodukter som en daglig del af mange menneskers kost, er det vigtigt, at vi kan sikre kvaliteten og sikkerheden af vores produkter. 

Vi forstår vigtigheden af at overholde både lokale og internationale standarder. For at sikre, at vores produkter er sikre og af høj kvalitet, følger vi nøje de retningslinjer, der er fastsat af FDA (U.S. Food and Drug Administration). På det europæiske marked følger vi nøje de direktiver og forordninger, som EU har fastsat, især EC 1935/2004 og 2023/2006/EC. 

Kvinde og mand inspicerer anlæg
Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.