Bruger I de rigtige akseltætninger til jeres produktion?
  • Forside >
  • Nyheder >
  • Bruger I de rigtige akseltætninger til jeres produktion?
28-09-2022

Bruger I de rigtige akseltætninger til jeres produktion?

Produktindsigt

Vælg de rigtige mekaniske akseltætninger

Mekaniske akseltætninger bruges i dag i store dele af procesindustrien og er konstrueret specifikt til roterende applikationer såsom pumper, turbiner, kompressorer og omrørere. De udgør således ofte en kritisk del af produktionsapparatet og ved eksempelvis pumpesystemer kræves der altid en sikker tætning mellem akslen og huset. Mekaniske akseltætninger bør også inspiceres jævnligt med henblik på at undgå væskelækager og forhindre indtrængen af fremmedlegemer. Manglende vedligehold kan i værste fald føre til produktionsstop og/eller et kontamineret slutprodukt.

Konstruktioner og kvaliteter

Mekaniske akseltætninger kan anvendes til enheder fra mange forskellige producenter, for eksempel Alfa Laval, Johnson, Ibex, Jabsco m.fl. Desuden kommer de i forskellige kombinationer såsom kul/rustfri, kul/cer, sic/sic og tc/tc og er i langt de fleste tilfælde fødevaregodkendte. Gummimaterialet, der ofte indgår i akseltætningerne, kommer enten i NBR, EPDM, FPM eller PTFE. På den baggrund er der mange løsningsmuligheder til forskellige specifikke driftssituationer.

Hvad man skal overveje

Ved valg af mekanisk akseltætning bør man have flere ting med i sine overvejelser:

  • Type af medie, som produceres
  • Temperatur- og trykforhold
  • Miljø og sikkerhed

Forskellige driftsbetingelser kræver altså forskellige tætningsløsninger. I eksempelvis den kemiske industri og den farmaceutiske industri kan der være tale om både ætsende og giftige produktionsforhold. Og i fødevareindustrien skal mekaniske akseltætninger og de pakninger der følger med også kunne modstå CIP-rengøring. Samtidig stilles der store krav til sikkerhed, emissionsniveau og hygiejne.

Industripumper

Omfattende lagerprogram hos Alfotech

Hos Alfotech har vi sammensat et program af mekaniske akseltætninger, der kan erstatte OEM-løsninger på tværs af fabrikater, modeller, størrelser og driftsforhold til fordelagtige priser. Vores omfattende lagerprogram omfatter mekaniske akseltætninger til centrifugal- og positiv-pumper samt rørværker, der anvendes inden for fødevareindustrien og den farmaceutiske industri.

Baseret på vores mangeårige erfaring inden for området sammensætter vi desuden specialløsninger, der går på tværs af kendte kombinationer og løser dermed specifikke problemstillinger.

Kontakt vores salgskonsulenter og hør mere herom på telefon +45 7020 0422 eller via e-mail alfotech@alfotech.dk. De står klar til at rådgive.

Se vores udvalg af akseltætninger

Box med akseltætning
Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.