3 grunde til at bruge unionspakninger med filter
  • Forside >
  • Nyheder >
  • 3 grunde til at bruge unionspakninger med filter
29-03-2022

3 grunde til at bruge unionspakninger med filter

Produktindsigt

Moderne procesanlæg indeholder titusindvis hvis ikke millioner af komponenter, store såvel som små, og nogle af dem er altafgørende i bestræbelserne på at holde produktionen kørende, især indenfor fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. Som eksempel er pumper meget vigtige i denne sammenhæng, da de som udgangspunkt sikrer den rette mængde af flow af materialet i procesanlægget. Både opsætning samt vedligehold af dem er derfor altafgørende, og her er unionspakninger med filter altid en god løsning i forhold til at beskytte pumperne mod partikler.

Derfor er unionspakninger med filter gode at bruge

Ved nybygning eller ombygning og renovering af rørsystemer er der risiko for, at der pumpes uønskede partikler igennem rørsystemerne. Dette kan eksempelvis gå hårdt ud over lobepumper, som på hygiejnisk vis sikrer det rette skånsomme flow i fødevareproduktionen. Udover omkostningerne forbundet med produktionsstoppet i sig selv, kan nyindkøb eller reparation af pumper løbe op i titusindvis af kroner. Men ved brug af de rigtige unionspakninger med filter under opsætning såvel som vedligehold af pumperne er der flere fordele:

  1. Betragtelig forlængelse af pumpernes levetid
  2. Færre produktionsstop
  3. Garanti for højere produktkvalitet

Med en forlængelse af pumpernes levetid, driftsoptimerer man sit procesanlæg betragteligt, og samtidig undgås oftest meget dyre produktionsstop, som også i betragtning af samtidens stigende risiko for en fødevarekrise for alt i verden skal undgås. Derudover kan man med unionspakninger med filter i langt højere grad forhindre forurening af produktmaterialet, hvilket overfor slutkunden også er en garanti for bedre produktkvalitet.

Typer og maskestørrelser

Unionspakninger med filter

Vores unionspakninger med filter til både Clamp, SMS og DIN kommer med forskellige maskestørrelser fra mesh 20, 40, 100 etc. og opfylder både FDA, USP Class VI og EC 10/2011. Konkret dækker eksempelvis ’mesh 20’ over 20 tråde pr. tomme i begge retninger. Åbningen er dermed firkantet, og desto højere værdi i mesh-angivelse, desto mindre er hulstørrelsen. Eksempelvis har den mindste størrelse en 10μm retention, 200 x 1150 tråde.

Unionspakningerne med filter anvendes også i WFI-systemer (Water for Injection) og vandrensningsanlæg. Hyppig rengøring af unionspakningerne er påkrævet, da de opsamlede partikler bidrager til et højere trykfald. Trykfaldet vil fortsætte med at stige i takt med opsamlingen af partikler.

Se vores udvalg af unionspakninger med filter

Tabeloversigt over filterspecifikationer
Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.