Minimér risikoen for produktionsstop efter nytår
  • Forside >
  • Nyheder >
  • Minimér risikoen for produktionsstop efter nytår
22-11-2022

Minimér risikoen for produktionsstop efter nytår

Produktindsigt

Med december for døren begynder flere og flere virksomheder indenfor fødevareindustrien og den farmaceutiske industri at lægge an til serviceeftersynet mellem jul og nytår. Nogle virksomheder springer dog over det af den ene eller den anden årsag, eksempelvis pga. travlhed eller økonomi. Det kan medføre, at vigtige tekniske komponenter på procesanlægget ikke bliver skiftet ud i tide og derved øges sandsynligheden for driftsstop, når det nye produktionsår går i gang. En udskydelse af nødvendige nyindkøb kan med andre ord blive dyrt i sidste ende.

På baggrund af mere end 35 års leverandørerfaring indenfor procesindustrien ved vi hos Alfotech, hvor vigtigt det er at have styr på procesudstyrets tilstand, især i forbindelse med årets afsluttende serviceeftersyn. I dette nyhedsbrev sætter vi derfor fokus på flere typer af tekniske komponenter, som ofte kan være vigtige for at holde produktionen kørende.

Sikkerhedsfremmende udstyr til CIP-rengøringen

CIP-rengøring involverer ofte brugen af stærkt basiske eller syreholdige væsker, eksempelvis lud eller saltsyre, under højere tryk og temperaturer. Processen fordrer, at man har styr på medarbejdersikkerheden – netop derfor bør både slanger og koblinger være egnet dertil.

Hos Alfotech anbefaler vi slangemodellerne Alichem/SPL og HOT Alichem/BN-S, som begge er utrolig slidstærke, selv overfor meget harske kemiske væsker. Desuden kan de med fordel kombineres med Alfotech’s InterLock-system, som sikrer, at slangekoblingerne forbliver intakte i tilfælde af en defekt.

Læs mere om Alichem/SPL

Collage over InterLock-system

Inspicér akseltætningerne og overvej deres egnethed

Benytter I pumper på jeres produktionsanlæg, bør akseltætningerne altid inspiceres i forbindelse med serviceeftersynet. Derudover kan det være værd at overveje, om I nu også benytter de rigtige. Ofte ser vi nemlig ude hos kunderne, at ibrugtagne akseltætninger holder i kortere tid end foreskrevet, idet de ikke har været egnet til den pågældende produktion. Eksempelvis har vi set kul/silicium-baserede akseltætninger anvendt på et slagteri med brine som medie i produktionen. Det resulterede desværre i et produktionsstop, fordi kullet over tid blev nedbrudt af det saltholdige bundfald fra brinen.

Se vores udvalg af akseltætninger

Driftsøkonomiske alternativer til skueglas

Procesinspektion er utrolig vigtig for mange virksomheder, som beskæftiger sig med produktion af fødevarer eller medicin. Det handler om at kunne monitorere mediet i forhold til farve og substans. Skueglas til rørsystemet er ofte vejen frem, men der findes også andre og mere driftsøkonomiske alternativer, eksempelvis fødevaregodkendt korrugeret teflonslange eller PUR 401 Food til mere krævende trykforhold. Begge alternativer tilbyder både ekstra fleksibilitet og tilpasning og er ideelle til produktionsområder, hvor pladsen er trang. Derfor kan I med fordel se på, om de ville være bedre egnet til jeres produktion fremfor skueglas.

Fyldemaskine

Vi kan levere indenfor få dage

Måske I står overfor udskiftning af jeres procesudstyr – eller blot vil indkøbe reservedele? Allerede nu er en del af vores kunder i gang med at lægge bestillinger mhp. årets sidste serviceinspektion. Lige nu har vi både skueglas, Alichem-, PUR 401 Food- og korrugerede teflonslanger på lager. Tøv ikke med at tage fat på vores salgsteam via alfotech@alfotech.dk eller på telefon +45 7020 0422. Vores salgskonsulenter kan både hjælpe med rådgivning såvel som bestillinger. Du kan med fordel også oprette dig som bruger på vores webshop og bestille produkterne via din egen konto nemt og bekvemt.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.