Leverandør til mejeribranchen

I hjertet af enhver succesrig mejeriproduktion ligger kombinationen af pålidelige produkter, skræddersyede teknologiske løsninger og en urokkelig dedikation til kvalitet.

Hos Alfotech forstår vi de unikke krav og udfordringer, som mejeribranchen står overfor. Med en rig historie præget af innovation og kundeorienteret service, har vi udformet løsninger, der ikke kun imødekommer disse krav, men også sætter nye standarder for effektivitet og kvalitet. 

Vores dybtgående kendskab til mejeribranchen, kombineret med vores teknologiske ekspertise, gør os til den ideelle partner for mejerivirksomheder, der ønsker at optimere deres processer og producere de bedste mejeriprodukter på markedet.

Uanset om det drejer sig om indvejning af råmælk, forarbejdning eller den endelige tapning, tilbyder vi de mest avancerede og pålidelige løsninger designet specifikt til jeres behov. 

dairy-cleaning.jpg

Indvejning af råmælk

Den første fase i mejeriproduktionen er også en af de mest kritiske: modtagelse og indvejning af råmælk.

Dette trin danner fundamentet for alle efterfølgende processer, og hos Alfotech har vi de rette værktøjer til at sikre, at denne fase forløber uden fejl. 

At overføre rå mælk kræver mere end bare en almindelig slange. Vores Mikland Flex og Mastermilk mælkeslanger er udviklet med henblik på nøjagtigt dette formål.

Designet med super fleksibilitet, hygiejne og skånsom håndtering af mejeriprodukter, sikrer disse slanger, at mediet transporteres smags- og lugtfrit, fri for kontaminering og med alle sine naturlige egenskaber intakte.

Milk truck.png

Pålidelige rustfri fittings

Inden for mejeribranchen spiller rustfri levnedsmiddelfittings en vital rolle i at holde mælkens vej gennem systemet lækagefri og effektiv. De mest vanlige mejerikoblinger til brug i mejeribranchen i norden, inkluderer henholdsvis DS og SMS standarden.

Desuden tilbyder vi også DIN mejerikoblinger, som præsenteres sammen med DS og SMS i vores nyhedsartikel og video omkring koblingstyper. 

Vores fittings leveres i AISI 316, som er stål der både er rustfrit, syrefast og med god korrosions- og varmebestandighed. Desuden er de meget hygiejniske rengøringsvenlige, med en overfladeruhed på ≤ 0,8 µ. Med rustfri fittings fra Alfotech er I garanteret en sikker forbindelse fra modtagelse til det færdige produkt.

Koblinger og fittings - Bryggeri collage (1).png

Forarbejdning af mejeriprodukter

At omdanne rå mælk til forskellige mejeriprodukter som ost, mælk, yoghurt eller fløde er en kompleks proces. Alfotech's produkter er her for at sikre, at denne forvandling sker med ultimativ præcision og kvalitet. 

En central del af denne præcision ligger i homogenisering, der er en proces hvorved en blanding gøres ensartet eller homogen. Denne proces er især vigtig i fødevareindustrien, hvor den sikrer, at mælken opretholder en jævn konsistens og kvalitet.  

Men som med alle industrielle processer er slid på maskineri og komponenter uundgåeligt.  

Hos Alfotech tilbyder vi hårdmetalbelægning til diverse sliddele, herunder stempler til brug i jeres homogenisatorer. Med en hårdmetalbelægning forøges levetiden af jeres sliddele med op til 8X den originale levetid, hvilket reducerer behovet for hyppige udskiftninger.

Forarbejdning - Mejeri.png

Hårdmetalbelagte dele

Stempler - spot box.png (1)

Stempler

Fylde toll - spot box.png (2)

Fylde toll

Pumpeaksel - spot box.png (2)

Aksler

Bøsninger - spot box.png (2)

Bøsninger

Kundehistorie: Løsning til filtreringsanlæg

Hos os står kundetilfredshed altid i centrum og vi elsker, når vi kan gøre en forskel for vores kunder. 

Hos en af vores kunder stødte vi på en udfordring med et filtreringsanlæg. Vores unikke korrugerede teflonslanger blev løsningen.  

Udskiftningen af deres procesrør til korrugerede teflonslanger medførte følgende 3 fordele: 

  • Gennemsigtigt materiale for bedre monitorering af flow
  • Spiralform for stor fleksibilitet og dermed tilpasningsevne
  • PTFE som materiale for stort temperaturspænd

Slangen kombinerer fleksibilitet med holdbarhed, hvilket betød, at vores kunde kunne nyde godt af nemmere inspektion af filtreringsanlægget, nemmere tilpasning til anlæggets filtertilslutninger under drift, samt det store temperaturspænd PTFE understøtter. 

Dyk ned i detaljerne i vores nyhedsartikel: Ny problemknuser til filtreringsanlægget.

teflonslanger, korrugeret - filteranlæg.jpg

Rengøring og vedligeholdelse

Renhed er afgørende i mejeriindustrien for både produktkvalitet og sikkerhedsstandarder. Med dette for øje tilbyder vi bl.a. en række specialiserede produkter til lavtrykssystemer, som vores let håndterbare Clean Wash lavtryksspuleslange.  

Vores sortiment, som inkluderer slidstærke slanger og effektive spulepistoler, er designet til at sikre en konsekvent og grundig rengøring af jeres udstyr.  

For at opretholde en effektiv arbejdsproces og orden på arbejdspladsen anbefaler vi også vores slangeoprullere, som giver en nem og praktisk organisering.  

Desuden er det vigtigt at have forskellige dyser til fx spulepistoler, da forskellige rengøringsopgaver kræver forskellige vandstrømsmønstre for at opnå det bedste resultat. 

Er der tale om meget forurenede overflader, eller snavs der er svært at komme til, er vores vaskekugle til montering på studs et aldeles godt bud.

Rengøring - Mejeri.png

Produkter til rengøring

Tapning/fyldning

Når det kommer til at fylde produkter som fx yoghurt i bægere, er præcision og hygiejne afgørende. Vores Dynamic CLC-slange er især velegnet til denne opgave. Med en robust bygning, der imødekommer de hygiejniske standarder i mejeriindustrien, sikrer denne slange, at hvert produkt fyldes præcist, hurtigt og uden spild. 

Herudover er vores silikoneslanger og Beverage CLC-slange også populære valg til fyldning. Beverage CLC benyttes blandt andet til syltetøj i forbindelse med yoghurt.  

Hvad enten det er mælk, fløde, yoghurt eller ethvert andet mejeriprodukt, så tilbyder vi kompatible produkter af højeste kvalitet. 

Tapningfyldning - Mejeri.png

Dokumentation, godkendelse og standarder

I mejeriindustrien er overholdelse af dokumentation, godkendelser og standarder ikke bare et lovkrav – det er også afgørende for forbrugernes tillid og sikkerhed. Med mælk og mejeriprodukter som en daglig del af mange menneskers kost, er det vigtigt, at vi kan sikre kvaliteten og sikkerheden af vores produkter. 

Vi forstår vigtigheden af at overholde både lokale og internationale standarder. For at sikre, at vores produkter er sikre og af høj kvalitet, følger vi nøje de retningslinjer, der er fastsat af FDA (U.S. Food and Drug Administration). 

På det europæiske marked følger vi nøje de direktiver og forordninger, som EU har fastsat, især EC 1935/2004 og 2023/2006/EC. 

Documentation - Pharma page.png