PVC eller termoplastiske slanger til olieholdige fødevarer?
  • Forside >
  • Nyheder >
  • PVC eller termoplastiske slanger til olieholdige fødevarer?
11-05-2023

PVC eller termoplastiske slanger til olieholdige fødevarer?

Guides & vejledninger

Ønsker I også at jeres fødevarer transporteres så sikkert og effektivt som muligt, samtidig med at I opretholder de høje standarder for både hygiejne og holdbarhed i produktionen?

Valget af den rigtige slangetype til transport af olieholdige fødevarer er afgørende for at undgå nedbrydning af slangen og i værste fald kontaminering af produkterne. Men valget kan være svært og der skal ofte tages højde for flere vigtige faktorer.

Heldigvis er der en slangetype, der ofte opfylder de fleste produktionskrav og samtidig er bedre på flere parametre end den nærliggende pendant.

Læs videre og bliv klogere!

Termoplastiske slanger vs. PVC-slanger

Plutone Bio-slange
Crystal Clear-slange

Både termoplastiske slanger og PVC-slanger er plastslanger, men de adskiller sig fra hinanden på flere områder.

Hvad er PVC-slanger?

PVC-slanger er en type plastslanger, der er lavet af polyvinylchlorid (PVC). De er meget almindelige i fødevareindustrien, fordi de er billige og nemme at arbejde med. PVC-slanger er også meget alsidige, da de kan bruges til en række forskellige formål.

Hvad er termoplastiske slanger?

Termoplastiske slanger er en anden type plastslanger, der er lavet af termoplastiske elastomer (TPE), også kaldet termoplastisk gummi. TPE er et materiale, der kan bearbejdes ved hjælp af termoplastiske teknologier og har egenskaber, der minder om gummi. Termoplastiske slanger er også populære i fødevareindustrien, men ikke så almindelige som PVC-slanger.

Bedste valg til olier

Termoplastiske slanger er normalt mere egnet til brug med varme olier og olieholdige fødevarer end PVC-slanger. Dette skyldes, at de termoplastiske materialer i forhold til PVC typisk har en højere modstandsdygtighed over for kemikalier og varme samt en højere temperaturbestandighed.

De vigtigste fordele ved termoplastiske slanger til olie

Termoplastiske slanger har flere vigtige fordele, der gør dem til et populært valg til transport af olieholdige fødevarer.

  • Nemmere rengøring: I fødevareproduktion er hygiejne en af de vigtigste faktorer. For at undgå forurening af fødevarerne er det vigtigt at bruge slanger, der er lette at rengøre og desinficere. Termoplastiske slanger er glatte og har en homogen overflade, der gør det lettere at fjerne bakterier og snavs.
  • Bedre kemisk resistens: En anden vigtig faktor, der skal overvejes ved valg af slangetype, er kemisk resistens. Olieholdige fødevarer kan indeholde stoffer, der kan nedbryde visse slanger. Termoplastiske slanger er mere modstandsdygtige over for kemikalier og olier, hvilket gør dem mere egnede til transport af olieholdige fødevarer. De er også mere modstandsdygtige overfor varme og kulde, hvilket gør dem mere holdbare i forskellige produktionsmiljøer.
  • Temperaturtolerance: Når man producerer olieholdige fødevarer, er det vigtigt at vælge slanger, der kan modstå høje temperaturer. Termoplastiske slanger er velegnede til brug i industrier, hvor processer med olier foregår ved høje temperaturer.

    Se vores udvalg af termoplastiske slanger

Mejeriteknikere på arbejde

Sådan kan vi hjælpe jer

Når man skal vælge slanger til transport af olieholdige fødevarer, er termoplastiske slanger det bedste valg på grund af deres bedre kemiske resistens, mindre risiko for forurening, nemmere rengøring og bedre holdbarhed.

Hos Alfotech har vi den nødvendige ekspertise til at kunne hjælpe jer med at vælge den rigtige slange i forhold til jeres specifikke produktionsbehov. Kontakt os i dag for mere information og vejledning via e-mail alfotech@alfotech.dk eller giv os et kald på tlf. +45 7020 0422.

Sammen løfter vi netop jeres produktion.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.