Sådan gør I procesinspektionen nemmere
16-08-2022

Sådan gør I procesinspektionen nemmere

Produktindsigt

Med fokus på både driftssikkerhed og procesoptimering er der i dag mange virksomheder i både fødevareindustrien og den farmaceutiske industri, der vægter den regelmæssige inspektion af procesudstyret højt. Det handler i særdeleshed ikke kun om at undgå driftsstop ved at sikre, at der er flow i procesanlægget, men også at kvaliteten er i orden i henhold til eksempelvis farve og substans.

Men hvordan kan man foretage den nødvendige inspektion uden at forstyrre produktionsprocessen? Svaret er skueglasset, som har eksisteret i årtier. Læs med her hvor vi går i dybden med skueglas, hvilke typer der findes, samt fordelene ved at anvende dem.

Hvad er skueglas?

Skueglas med FEP-rør

Skueglas, som også kaldes kigglas eller inspektionsglas, anvendes hovedsageligt i rørsystemer på eksempelvis mejerier og bryggerier.

Det karakteristiske ved et skueglas er, at en del af det er lavet af gennemsigtigt materiale, for eksempel brudsikker og splintfri FEP (perfluorethylenpropylensampolymer). Skueglassets konstruktion gør det muligt at foretage en visuel inspektion af mediet i rørsystemet i forhold til både flow og kvalitet.

Skueglastyper og fordele

Skueglas med FEP-rør
Skueglas med FEP-rør er velegnet til produktion af fødevarer og farmaceutika, da det både er smagløst, lugtfrit og kemisk inert – konstruktionen påvirker dermed ikke det medie, der passerer igennem det. Typen er også oplagt til procesanlæg, hvortil man ønsker en glasfri installation med henblik på at undgå splintret glas. Skueglas med FEP-rør fås desuden med beskyttelsesnet for ekstra høje trykforhold.

In-Line skueglas med Borosilikat-glas
In-Line skueglas med Borosilikat-glas kommer med stor styrke og stabilitet og er ideel til produktionsmiljøer, hvortil der ikke stilles krav til glasfri installation. Derudover er det billigere end skueglas med FEP-rør. In-Line skueglas kan også fås med enten beskyttelsesnet eller lag af polykarbonat med henblik på at modstå tryk helt op til 10 bar.

Clamp-skueglas
Clamp-skueglas er en alternativ løsning, hvor der ligeledes benyttes Borosilikat-glas. Eksempelvis kan et levnedsmiddelkryds med påsvejsede Clamp-kraver på grenene være er en enkel og økonomisk måde at skabe et skueglas, hvormed flowet let kan iagttages.

Se vores udvalg af skueglas

In-Line skueglas

Gør brug af vores ekspertise

Hos Alfotech forhandler vi flere skueglastyper og har stor erfaring med at rådgive vores kunder på netop dette område, især indenfor fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. Kontakt os i dag via tlf. +45 7020 0422 eller e-mail alfotech@alfotech.dk – vores salgskonsulenter sidder klar til at hjælpe jer med at vælge den bedste skueglasløsning i henhold til netop jeres produktion.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.