Optimér jeres produktion med detekterbare pakninger
  • Forside >
  • Nyheder >
  • Optimér jeres produktion med detekterbare pakninger
19-01-2023

Optimér jeres produktion med detekterbare pakninger

Produktindsigt

I dag er produktsikkerhed og kvalitet vigtigere end nogensinde før. Forbrugerne er i stigende grad opmærksomme på den indvirkning, som deres købsbeslutninger har på miljøet. De søger produkter, som både er sikre, af høj kvalitet og bæredygtige. Derfor skal virksomheder inden for procesindustrien gøre en ekstra indsats med henblik på at sørge for, at deres produkter er fri for fremmedlegemer og forurening, især hvis pumper og/eller ventiler spiller en vigtig rolle i deres produktion.

Detekterbare pakninger har eksisteret i årevis, men hvor bruges de, hvordan er de konstrueret og hvad er fordelene ved dem? Læs videre og lær mere om denne type af teknisk tilbehør, som ofte er fast inventar i de sikkerheds- og kvalitetsbevidste produktionsvirksomheder.

Konstruktion og anvendelse

Detekterbare pakninger anvendes til at tætne udstyr til fødevare- og farmaceutisk forarbejdning, især til pumper og ventiler, så ingen fremmedlegemer ender med at forurene de færdige fødevarer, drikkevarer eller farmaceutiske produkter. Som navnet antyder, er de konstrueret til at kunne detekteres af metaldetektorer eller røntgenudstyr.

Detekterbare pakninger adskiller sig fra andre typer af sanitetspakninger ved at være fremstillet af en kombination af metal og gummi. Den ene del af den detekterbare pakning er normalt en tynd strimmel af metal, f.eks. jern eller stål. Metaldelen er omsluttet af gummi, der typisk er fremstillet af en fødevare- og farmaceutisk godkendt elastomer, eksempelvis silikone eller EPDM.

Collage af unionspakninger

De primære fordele ved detekterbare pakninger

Forbedret produktsikkerhed og kvalitet
Ved at levere en pålidelig tætning af udstyr til fødevare- og farmaceutisk forarbejdning kan detekterbare pakninger hjælpe med at forhindre lækager i procesanlægget og deraf følgende forurening af slutprodukter. På den måde bidrager de også til at reducere risikoen for tilbagekaldelse af produkter samtidig med at lovmæssige standarder overholdes og kundernes tillid til produktsikkerheden forbliver intakt.

Reducerede vedligeholdelsesomkostninger
Detekterbare pakninger er holdbare og har en lang levetid, hvilket kan bidrage til at nedsætte vedligeholdelsesomkostningerne. Ved at bruge detekterbare pakninger til specifikke produktionsmiljøer er det muligt at reducere hyppigheden af udstyrets nedetid og vedligeholdelse.

Let at opdage
På grund af deres intuitive konstruktion er detekterbare pakninger lette at opspore med metaldetektorer eller røntgenmaskiner. Dermed kan servicepersonalet hurtigt identificere, om en detekterbar pakning er gået i stykker, eller om der er andre problemer med udstyret.

Se vores udvalg af detekterbare pakninger

Få eksperthjælp vedrørende detekterbare pakninger til dit procesanlæg

Hos Alfotech lagerfører vi detekterbare pakninger i EPDM til mejerirørsunioner for både DIN, SMS og Clamp. Hvis I er interesseret i at få mere at vide om, hvordan detekterbare pakninger kan gavne jeres produktion, så tøv ikke med at kontakte vores salgskonsulenter, som har stor erfaring med netop denne type tekniske komponenter. De vil kunne besvare alle jeres spørgsmål og kan vejlede jer til den bedste løsning afhængigt af jeres behov. Kontakt dem nu via e-mail alfotech@alfotech.dk eller på telefon +45 7020 0422.

Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.