Teflonslanger_web 886x886.jpg

Kender I til den skjulte besparelse?

24. februar 2021

Energi koster mange penge - også trykluft

I procesindustrien anvendes trykluft til styring af mange funktioner: blandt andet til ventiler og stempler. Trykluft er dyr at producere. Derfor kan reduktion af lækager spare din virksomhed for rigtig mange penge.

Slangerne, som forsyner procesudstyr med trykluft, bliver udsat for mange påvirkninger: mekaniske, høje temperaturer og kemiske påvirkninger fra forskellige rengøringsmidler – alt sammen noget, som nedbryder slangerne og dermed skaber lækager. Det kan i værste tilfælde medføre produktionsstop, hvis en ventil ikke åbner korrekt eller et stempel ikke har kræfter til at udføre opgaven.

Alfotech har naturligvis en gennemarbejdet løsning på netop disse problemstillinger. Gennem en årrække har vi leveret pneumatik-slanger i teflon, der selvfølgelig er fødevaregodkendte og som kan leveres i mange forskellige farver. Vores teflon-slanger er både resistente over for de fleste kemikalier og tåler høje temperaturer, men de er også kalibrerede, så de passer perfekt ind i Push-In eller på Push-On fittings.

Se vores teflon slanger

Co-Ro Foods er en af vores mange kunder, som, siden de begyndte at bruge Alfotechs teflon-slanger til deres procesudstyr, har reduceret deres trykluft-omkostninger væsentligt.

Kundeudtalelse

Teflon-slangerne er kemikalieresistente og kan tåle vores rengøring. De er lidt dyrere i indkøb, men holdbarheden gør, at pengene hurtigt er tjent hjem igen. “ 

Rudi Hein, Maintenance Assistent, Tech v. CO-RO A/S
Læs vores case med CO-RO Foods

Push-In fittings i rustfri og i POM

Reduktion af lækager er også afhængig af kvaliteten på de fittings, I anvender. Alfotech har derfor udvalgt et program af Push-In fittings, der er skræddersyet til anvendelse i procesindustrien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har samlet en serie af fittings, som er syrefaste i rustfri stål og er udstyret med pakninger i Viton, som er langt mere resistent over for både høje temperaturer og kemikalier. De er samtidig mekanisk stærke og kan i langt højere grad modstå de mange påvirkninger, de udsættes for. Det betyder en lang levetid og væsentlig reduktion af lækager.

POM-fittings

En anden mulighed er vores serie fremstillet i fødevaregodkendt POM, som er et kunststofmateriale, der har optimale mekaniske egenskaber til netop brug i procesindustrien. De fås med pakninger i EPDM. 

POM-fittings er en billigere løsning end de rustfri fittings. De kan med fordel bruges til at forbedre de installationer, der i dag anvender fittings i ikke-fødevaregodkendt plastik eller forniklet messing, da disse ofte går i stykker eller slides i samlingerne med lækage til følge.

Se rustfri Push-In fittings
Se POM Push-In fittings

Har I store udgifter til produktion af trykluft?

Vil du vide mere om Alfotech's løsninger til reduktion af lækager som følge af trykluft? Vi står vi altid klar til at sammensætte en løsning, som både optimerer, skaber størst mulig besparelse og reducerer potentielle produktionsstop i netop din produktion. Kontakt Alfotech til en uforpligtende snak, hvor vi kan rådgive dig til den bedste løsning!

Kontakt os

Andre nyheder