dairy-woman-qualityinspection.jpg

Case: Kunden spærrede øjnene op under tryktesten

11. oktober 2022

Produktkvalitet og sikkerhed går hånd i hånd

En ting er når en slange er kategoriseret som Crushproof og kan modstå at blive kørt over af eksempelvis en gaffeltruck ude i produktionsvirksomheden. En anden ting er når den anvendes i særdeles tryk- og temperaturfølsomme miljøer, hvor der er ekstra stor opmærksomhed på medarbejdersikkerheden og at holde produktionen kørende. Dette kan f.eks. være i forbindelse med CIP-rengøring, hvori varmt vand og kemiske væsker typisk indgår. Hos mange virksomheder i procesindustrien sørger man derfor for at kvalitetstjekke slangerne inden de monteres, herunder gennem udførlig trykprøvning efter levering – også selvom den i forvejen er dokumenteret fra leverandørens side. Og netop denne situation fik fornyelig en af vores kunder til at spærre øjnene op.

Hvad kundens egen trykprøve viste

Kunden, som på globalt plan er førende inden for teknologi til forarbejdning af bl.a. food service- og kæledyrsfoderprodukter, foretog intern trykprøvning af Alfotech’s OILY FOOD/SPL-slange.

Selvom denne slange på papiret var specificeret til 10 bars arbejdstryk plus en foreskrevet max belastning på 50% oveni (dvs. 15 bar i alt), skulle der hele 40 bar til førend bruddet på selve slangen opstod (se billedet ovenfor). Med andre ord kunne den altså modstå hele 25 bar mere end den foreskrevne max belastning. Slangens stærke konstruktion var altså det som endeligt gav efter langt over grænseværdien, alt imens slangekoblingerne forblev intakte grundet Alfotech’s InterLock-system. Trykprøven viste altså, at slangen under ekstreme trykforhold opfører sig hensigtsmæssigt med henblik på opretholde sikkerheden for såvel driften som medarbejderne.

Læs mere om OILYFOOD/SPL

Dokumenteret produktsikkerhed

Hos Alfotech har vi vores eget in-house montageværksted, hvor vores specialister – udover at lave kundespecifikke slangeløsninger – kan foretage trykprøvning af slangerne inden de afsendes. Som udgangspunkt vil der i relation til fødevareproduktion altid medfølge materialeoverensstemmelseserklæring og trykprøvecertifikat, men under alle omstændigheder afhænger det af kundens ønsker. På den måde har kunderne nødvendig dokumentation for produktsikkerheden. Desuden kan vi også levere dokumentation for sporbarhed gennem batchnummer på slangekoblingerne.

Læs mere om vores ekspertise i sporbarhed

Andre nyheder