Case: Krævende opgave for førende ingrediensvirksomhed
  • Forside >
  • Nyheder >
  • Case: Krævende opgave for førende ingrediensvirksomhed
26-04-2022

Case: Krævende opgave for førende ingrediensvirksomhed

Kundehistorier

Da en af Danmarks førende ingrediensvirksomheder fornyelig henvendte sig med behov for en specialdesignet slangeløsning til deres krævende produktionsmiljø, blev der ud fra designdata sammensat en skræddersyet løsning, der naturligvis også blev afstemt med vores in-house montageværksted. Virksomhedens produktion af emulgatorer og stabilisatorer til fødevareindustrien stillede som altid store kvalitetskrav til procesudstyret i anvendelse, herunder især i forhold til temperatur. Og dette tilfælde var ikke nogen undtagelse.

Behov og problemstilling

Vores kunde havde brug for en ny fødevaregodkendt specialslange til gennemløb af olie ved meget høj temperatur, og den høje temperatur skulle vedligeholdes med damp. Udover svært tilgængelige slangetilslutninger på procesanlægget, var der heller ikke meget plads at gøre godt med – så både fleksibilitet og modstandsdygtighed var vigtige faktorer. For at tilføre damp til fastholdelse af oliens høje temperatur skulle specialslangen naturligvis udstyres med til- og afgangspunkter.

Afledt af behovet fik vi sammensat de tekniske specifikationer, hvorefter vores in-house montageværksted tog over og producerede den skræddersyede løsning.

Fleksibel dobbeltkappet slange med kort leveringstid

Løsningen til ingrediensvirksomheden blev en 1,5 meter lang dobbeltkappet slange bestående af en udvendig rustfri 2" bælgslange til dampen og en korrugeret 1" FoodForce C teflonslange med rustfri flet indvendig til oliemediet.

Slangetilslutningerne skulle naturligvis også udformes så de passede direkte ind på det eksisterende procesanlæg, hvilket i det her tilfælde betød 90 graders bøjninger med 1" RG-nipler i begge ender men roteret 180 grader i forhold til hinanden.

Dobbeltkappet slange

Vores rustfaste klejnsmed Martin forklarer:
"På montageværkstedet tager vi naturligvis altid udgangspunkt i de tekniske specifikationer og tegninger, som udvikles til hver montageopgave – og det gjaldt også denne, hvor vi med en længde på 1,5 meter fra centerlinierne mellem studsene fandt den helt rigtige bøjningsradius i forhold til den påkrævede fleksibilitet."

Med afsæt i kundens ønske om en hurtig leveringstid for at opretholde output i produktionen, lå den skræddersyede dobbeltkappede slange allerede klar efter et par dage. Læs også vores artikel om isolerede slanger/dobbeltkappede slanger, hvormed man kan holde sine produkter varme eller kolde.

Backbonen i Alfotech’s ekspertise

Gennem mere end tre årtier har vi rådgivet om samt leveret fødevaregodkendte tekniske komponenter og specialløsninger til procesindustrien. Vores rustfaste klejnsmede, som er certificerede svejsere, varetager løbende montageopgaver, som tager udgangspunkt i kundens behov. De tager med andre ord de ”legoklodser” der skal til for at udvikle en løsning af høj kvalitet, som passer ind i kundens produktionsmiljø og naturligvis kommer med rette certifikater of dokumentation i henhold til gældende lovgivning.

Læs mere om vores in-house montageværksted

Collage over maskiner og udstyr
Luk
Log ind

Der opstod en fejl!

Glemt password

Der opstod en fejl!

Der er nu sendt en e-mail til dig med instruktioner til at nulstille dit password.