valves-process-plant.jpg

Sådan holder I jeres sanitære Jabsco-pumper kørende

12. september 2022

Art Briggs og Jack Streeter opfandt helt tilbage i 1938 den fleksible impellerpumpe, der sidenhen skulle blive kendt under navnet Jabsco. I dag er de sanitære Jabsco-pumper udbredt på tværs af flere industrier, herunder også til højhygiejniske installationer indenfor procesindustrien. I den forbindelse benyttes de til både tykke og tynde medier, eksempelvis på mejerier og i medicinalvirksomheder, hvor der er ekstra stort fokus på sikkerhed og miljø. Dermed udgør de ofte også en meget vigtig del af procesanlægget.

Men hvordan fungerer den sanitære Jabsco-pumpe egentlig, og hvordan holder man den effektivt i drift? Vi tager et nærmere kig på den populære pumpeteknologi.

Jabsco-pumpen og dens fordele

Den sanitære Jabsco-pumpe – også kaldet en impellerpumpe – fungerer på den simple måde, at luften i indløbsrøret til en indbygget impeller (rotor) fortrænges (1), hvorefter mediet suges ind og transporteres videre (2) til udløb ved en stabil strømningshastighed (3).

Fordelene ved den sanitære Jabsco-pumpe:

  • Kan pumpe både tykke og tynde medier
  • Kompakt størrelse og alsidigt design
  • Selvspædende, selv når den er tør
  • Understøtter pulseringsfri strømning
  • Effektiv og skånsom håndtering af faste partikler
  • Ingen luftlommer eller skum
  • Nem og billig vedligeholdelse

Impellerens konstruktion og varianter

Impelleren understøtter et stort hastighedsområde alt efter mediets viskositet og er fremstillet af gummiblandinger, der er valgt ud fra deres kemiske kompatibilitet. I gummiblandingen indgår bl.a. hygiejnisk neopren, nitril, EPDM, og Viton. Desuden findes der forskellige versioner af impellere afhængig af hvilken akseltype, der er tale om (se billedet).

Jabsco-reservedele i høj kvalitet fra Alfotech

De sanitære Jabsco-pumper er ofte kritiske for at holde produktionen kørende, og derfor er det vigtigt at være på forkant med reservedelene for at undgå kostbare driftstop. Hos Alfotech ligger vi inde med Jabsco- reservedele i høj kvalitet, herunder impeller, akseltætning, O-ring og slidplade. Netop disse fødevaregodkendte produkter i vores sortiment er meget populære blandt vores kunder i fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. Måske det var på tide at få checket op på, om I ude hos jer har det I skal bruge? Kontakt os gerne på telefon 7020 0422 eller via e-mail alfotech@alfotech.dk – vores salgskonsulenter står klar til at rådgive jer.

Se vores udvalg af Jabsco-reservedele

Andre nyheder