teflonslanger, korrugeret - filteranlæg.jpg

Ny problemknuser til filtreringsanlægget

15. februar 2022

Da en af vores kunder fornyelig henvendte sig med en udfordring på deres filtreringsanlæg, blev det en korrugeret Teflonslange med passende slangekoblinger, der blev løsningen. Brugen af procesrør havde over længere tid medført installations- og vedligeholdelsesmæssige problemer på filtreringsanlægget, efterhånden som procesrørene gav sig pga. temperaturforholdene. Løbende justeringer af dem mhp. at sikre tætheden var blevet markant sværere.

Hvorfor valget faldt på korrugeret Teflon

Udskiftningen af procesrør til korrugerede Teflonslanger løste ikke kun kundens grundlæggende behov, men medførte også andre fordele. Her er 3 grunde til valget af denne fødevaregodkendte slange til filtreringsanlægget:

  1. Gennemsigtigt materiale sikrer monitorering af flow
  2. Spiralform giver stor fleksibilitet og dermed tilpasningsevne
  3. PTFE som materiale understøtter stort temperaturspænd

PTFE i korrugeret form gør det let at monitorere flow i systemet og sikrer bedre inspektion af filtreringsanlægget under drift. Slangens spiralform gør slangen meget fleksibel, hvorfor den også tilpasser sig nemt til filtertilslutningerne på anlægget. Dette sikrer tætheden og mindsker chancen for produktionsstop. Sidst men ikke mindst understøtter PTFE et stort temperaturspænd fra -70°C til +260°C, hvilket passer godt til driftsforholdene på langt de fleste filtreringsanlæg.

Læs mere om korrugeret Teflonslange

PUR 401 Food som alternativ

Som alternativ til korrugeret Teflonslange finder vi PUR 401 Food slangen, der kan arbejde under væsentlig højere tryk – helt op til 13 bar. PUR 401 Food tager temperaturer ned til –40°C og op til +90°C og har den egenskab, at den er helt klar, hvilket gør det muligt at inspicere produktkvaliteten i flowet. PUR 401 Food har dog sine begrænsninger, når det kommer til fleksibilitet – her er den korrugerede teflonslange det bedre valg. Ligesom den korrugerede Teflonslange, er PUR 401 Food naturligvis FDA-godkendt og efterlever EU Pharmacopeia kvalitetsstandarderne.

Læs mere om PUR 401 Food

Kontakt os for rådgivning

Står I også og mangler en løsning til jeres filter installation? Eller har I brug for nærmere rådgivning om valget af den rette fødevareslange? Kontakt os i dag via alfotech@alfotech.dk eller +45 7020 0422, så vi kan hjælpe jer bedst muligt ift. jeres behov.

Andre nyheder