truckinsidefactoryhall-1280x720px.jpg

Crushproof til fødevarevirksomheder med tung trafik

1. august 2022

I mange fødevarevirksomheder er der dagligt stor aktivitet med levering af råvarer med henblik på at opretholde produktionen og samtidig afhentes der flere partier af færdige produkter, som skal sendes ud i detailhandelen. På mejerierne foretages der eksempelvis ind- og udvejning i forbindelse med separation af mælk og på oliemøllerne foregår lignende processer med madolier. Midt i al travlheden kører tanklastbiler og gaffeltrucks rundt for at bringe produkter fra A til B.

Med processlanger som en ofte fast del af disse produktionsmiljøer som beskrevet ovenfor kan påkørsler af desværre forekomme. Hos Alfotech har vi jævnligt henvendelser med netop denne problemstilling og konsekvenserne ude hos kunden kan være tab af råvarer eller færdige produkter – i værste fald deciderede produktionsstop.

Hvad er en Crushproof-slange?

Slangevæggens konstruktion i Oilyfood/SPL Crushproof.

En Crushproof-slange er – som det engelske ord antyder – knusningssikker og dermed væsentligt mere modstandsdygtig overfor påkørsel. Årsagen hertil er den indbyggede kunststofspiral, som sikrer, at denne type slange automatisk vil forsøge at rette sig ud igen. Selvom den ikke vil kunne bibeholde sin oprindelige runde form og i stedet bliver ovalformet efterfølgende, så vil flowet forblive intakt. Crushproof-slangen er desuden en lille smule tungere pga. det mere materiale der indgår i konstruktionen af slangevæggen, dvs. de forskellige væglag er tykkere. Disse karakteristika gør også, at denne slangetype er en anelse mere stiv og dermed mindre fleksibel end andre standardmodeller.

Driftssikkerhed som topprioritet

I scenarier hvor påkørsler er mere eller mindre hyppige bør en Crushproof-slange helt klart overvejes. Selvom denne slangetype på ulempelig vis afviger fra standardmodellerne ift. både vægt og fleksibilitet, så er det den rette løsning til de fødevarevirksomheder, hvor driftssikkerhed er absolut topprioritet. Her kunne vores Crushproof-modeller Milkland Crushproof og Oilyfood/SPL Crushproof være hensigtsmæssige at tage i brug for henholdsvis mejerier og oliemøller etc.

Vi rådgiver og leverer

Måske I oplever lignende problemstilling ude hos jer men er i tvivl om, om en af vores Crushproof-modeller ville være et godt valg alt efter jeres produktionsforhold? Fortvivl ikke – vi står naturligvis klar til at rådgive jer og sammen kan vi finde den rette slangeløsning med fokus på jeres driftssikkerhed. Lige nu har vi desuden flere Crushproof-modeller på lager til levering indenfor kort tid. Kontakt os i dag via alfotech@alfotech.dk eller +45 7020 0422.

Andre nyheder