AAK havn

AAK


”Vi er meget glade for samarbejdet med Alfotech. De har formået at fremstille en slange, der passer til vores produktion, som vi ikke har oplevet nogen driftsforstyrrelser med. Gevinsten er desuden, at vi sparer meget tid ved udskiftning og servicering”, fortæller Steen Fammé fra AAK.

Produktudvikling skabte samarbejde

AAK i Århus har gennem en årrække oplevet udfordringer med at deres slanger i filter afdelingen ikke kunne modstå arbejdstrykket og udskiftningstiden var for lang, når produktionsapparatet skulle serviceres. “Vi kontaktede Alfotech og fortalte om vores udfordringer for at høre, om de havde en special slange til vegetabilsk olie i et hexan miljø, der kunne opfylde vores tekniske specifikationer og som var lettere at udskifte. Førhen krævede det to mand en hel dag at udskifte slangerne, idet slangerne skulle skæres af med vinkelsliber. Dette måtte kunne gøres lettere! ” udtaler Steen Fammé.

Alfotech tog udfordringen op. Gennem et samarbejde med AAK blev der udviklet en ny slange og resultatet blev en special fremstillet slange med FDA godkendelse indvendigt i overensstemmelse med 1935/2004. Endnu en udfordring var, at der kun var adgang til området én gang årligt, hvilket betød, at der skulle handles hurtigt og effektivt. “Eftersom der ikke fandtes en slange, der passede ind i deres produktion, skulle der tænkes kreativt for at løse vores kundes udfordring og tiden var en afgørende faktor” siger Kim Jensen. Efter et par test vendte Alfotech tilbage med en slange, der kunne opfylde kravene og tilmed havde en levetid på mere end ét år.

I dag er det let for én mand at udskifte slangerne, hvilket sikrer slangens holdbarhed og, at processen foregår  hurtigere og mere brugervenligt. Sikkerheden er samtidigt blevet øget markant, idet brugen af skærende værktøj er fjernet. Valget af den rette slange er meget vigtigt og optimerer produktionen samt sikre, at produktionsstop nedsættes til et minimum.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Alfotech. De har formået at fremstille en slange, der passer til vores produktion, som vi ikke har oplevet nogen driftsforstyrrelser med. Gevinsten er desuden, at vi sparer meget tid ved udskiftning og servicering”, afslutter Steen Fammé fra AAK.

Download kundecase

Om AAK
AAK er en af de førende leverandører af vegetabilsk olier. Vores løsninger er udviklet i sam- arbejde med vores kunder, hvilket resulterer i et langvarigt samarbejde og gode løsninger. Med vores mere end 140 års branche erfaring og tætte relationer med vores kunder, løser vi specifikke forespørgsler og er på forkant med udviklingen.

Hovedkontoret er beliggende i Malmø, Sverige. Med mere end 3000 dedikerede medarbejdere fordelt på 20 produktionsfaciliteter og med adskillige salgskontorer fordelt på mere end 25 forskellige lande, arbejder vi dagligt på at forbedre vores innovative løsninger til kundernes fordel.

Uanset hvor du befinder dig i verdenen, er vi klar til at hjælpe dig med at opnå langvarige resultater.

Om Alfotech
Alfotech er en danskejet virksomhed, der blev grundlagt i 1984. Vi repræsenterer flere internationale leverandører af kvalitetsprodukter og løsninger, der naturligvis lever op til industriens strenge krav. 

Fokus på procesindustrien
Vores kunder er fra fødevareindustrien, samt den farmaceutiske og kemiske industri i nordeuropa. Alfotech importerer, udvikler og producerer mange af de komponenter, der indgår i vores løsninger. Netop den viden, vi har fået gennem 25 års udvikling af produkter, giver os stor ekspertise i at finde den rette løsning til netop din virksomhed.

“Eftersom der ikke fandtes en slange, der passede ind i deres produktion, skulle der tænkes kreativt for at løse vores kundes udfordring og tiden var en afgørende faktor”, siger Kim Jensen fra Alfotech.

flødeboller

Andre kundecases