pipes-bier-1280x720px.jpg

Ny serie af konkurrencedygtige butterfly- og kugleventiler

3. marts 2021

På procesanlæg i både fødevare-, kosmetik- og farmaceutindustrien har både butterfly- og kugleventiler i mange år været helt grundlæggende komponenter. Ventilerne er fremstillet til at regulere de gennemløbende væskers flow, og i fødevare-, kosmetik- og farmaceutindustrien er der tale om en bred palette af væsker: vand, dampe, mineralske olier, fødevarer, kemikalier, farmaceutiske væsker generelt samt cremer.

Inden Alfotech fik den nye serie af ventiler ind ad døren, blev der som altid sørget for at gennemtjekke, at serien opfylder kravene om topkvalitet, driftsikkerhed og høj hygiejne. Serien produceres efter ISO 9001 og der medfølger fuld dokumentation til ventilerne. 

Butterflyventiler

Oprindeligt så man butterflyventiler som en meget enkel ventil, der kunne åbne og lukke for væsker i fødevareindustriens anlæg. Med tiden er ventilen dog videreudviklet, så de rent teknologisk lever op til de høje krav, der i dag stilles til et moderne procesanlæg.

Detaljer om den nye butterfly-ventil

  • Standard AISI 316L med svejseende; EPDM-pakninger og et arbejdstryk op til 10 bar
  • Alternativt i rustfri AISI 304L 
  • Pakninger kan også leveres i silikone, HNBR eller Viton 
  • Til alle standard rørdimensioner fra 1”-4” eller DN10-DN100
  • Eller med standard levnedsmiddelkoblinger afstemt din produktion; DS, SMS, DIN eller Clamp

Se den nye butterflyventil

Hygiejnisk kugleventil

Alfotehc's nye modulopbyggede kugleventil har en centerflange, som sikrer nemt og enkelt servicetjek. Kugleventilen leveres i en standardmodel, men også i versioner med skyllefunktion, som tillader en indvendig rengøring af kugle og pakning in situ. Dette er en nyttig funktion, hvis adgangen til ventilen er begrænset eller en version med integreret varmekredsløb til et opvarmet medie; for eksempel tempereret chokolade.

Detaljer om den nye kugleventil

  • Alle rustfri dele i direkte kontakt med mediet er fremstillet i rustfri AISI 316L
  • Øvrige dele er fremstillet i rustfri AISI 304L 
  • Leveres med PTFE og EPDM eller Viton pakninger
  • Maks arbejdstryk på 10 bar

Kugleventiler har fuldstændigt frit flow og henvender sig derfor til: 

  • Følsomme produkter med krav til et laminært flow 
  • I procesanlæg med Product Recovery Systemer (også populært kaldet systemer med grise)

Se den nye kugleventil

Tilbehør til skræddersyede ventil løsninger

Vi ved, at det ikke udelukkende kræver ventiler i topkvalitet for at skabe de perfekte løsninger til netop din produktion. Derfor tilbyder vi også et vidtspændende program af tilbehør, der skræddersyr og sikrer netop dét resultat, du ønsker.  

Vi kan nemt og enkelt udbygge ventilerne med pneumatiske eller elektriske aktuatorer med tilhørende kontrolenheder. Alfotech tilbyder at skræddersy løsningen i samarbejde med dig fra start, men du har ligeledes mulighed for at prøve ventilerne af og først senere udbygge dem. 

Dokumentation

Hos Alfotech går vi højt op i at sikre kvalitet for både os og vores kunder. Derfor sørger vi altid for at være ajourført med gældende krav og lovgivninger inden for alle vores områder. 

Alfotech's ventiler leveres derfor altid med:

  • Gældende overensstemmelseserklæring jf. EC Direktiv 1935/2004 
  • Batchnummer for fuld sporbarhed 
  • Ved ønske leveres materialecertifikat 3.1 og certificering efter EHEDG EL Class 1 
  • I visse situationer vedlægger vi også ATEX dokumentation

Mangler du ventiler af topkvalitet i din produktion? 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om vores nye serie af kvalitets-ventiler. Vi kan sammensætte dén løsning, der optimerer og skaber størst mulig besparelse for netop din produktion. En snak hos os er altid uforpligtende!

Kontakt os

Andre nyheder