skueglas1.jpg

Hold øje med din produktion via skueglas

12. november 2020

Har du behov for løbende at kunne observere de væsker, der løber gennem rørsystemet i din produktion? Så kan skueglas være løsningen. Skueglasset kaldes også kigglas eller inspektionsglas, da det netop giver et “vindue” ind til rørsystemet.  

Det giver nemlig mulighed for at følge med i eksempelvis gennemstrømning, mængde og farve, så du kan sikre, at materialet flyder som det skal.

Forskellige typer skueglas

Alfotech tilbyder forskellige typer af skueglas alt efter hvilket anlæg, det skal bruges til. Eksempelvis benyttes skueglas med FEP rør ofte i produktion af fødevarer og farmaceutica, hvor glas ikke er tilladt fordi der er fare for at det splintrer. Udover selve FEP røret har denne type skueglas de fordele, at det er smagløst og lugtfrit samt kemisk inert, så materialet ikke påvirker de medier, der passerer skueglasset. 

Læs mere om vores skueglas her

Hvis du ikke har krav til en glasfri installation, har vi som alternativ vores In-Line skueglas med Borosilikat-glas, der giver stor styrke og stabilitet. Både skueglas med FEP rør og In-Line skueglas kan leveres med netop den tilslutning, der passer til dit anlæg.

Læs mere om vores In-Line skueglas her

Clamp-skueglas er en alternativ løsning, hvor det der ligeledes benyttes Borosilikat-glas. Eksempelvis kan et levnedsmiddel kryds med på svejsede Clamp kraver på grenene, være er en enkel og økonomisk måde, at skabe et skueglas, hvor flowet let kan iagttages.

Læs mere om vores Clamp-skueglas her

 

Andre nyheder